Antena 3 CNN Economic Auto Atenţie dacă vă e lovită maşina! RCA-ul e facultativ

Atenţie dacă vă e lovită maşina! RCA-ul e facultativ

Atenţie dacă vă e lovită maşina! RCA-ul e facultativ
20 Mar 2007   •   23:09

Societăţile de asigurări nu plătesc reparaţiile dacă cel care a tamponat maşina nu dă în scris, la poliţie, că e de acord să fiţi despăgubiţi din poliţa RCA. Asiguratorii îi sfătuiesc pe şoferii nevinovaţi să le ceară celor care le-au lovit maşina să menţioneze clar în procesul verbal că sunt de acord cu plata despăgubirii.

Toată nebunia a început după ce Poliţia Rutieră a schimbat tipizatele de proces verbal în cazul accidentelor uşoare. Documentul este completat acum doar pe numele celui care produce accidentul. A dispărut rubrica în care, de obicei, vinovatul semnează pentru acordarea despăgubirilor din asigurarea obligatorie - RCA.

Mulţi dintre cei care ajung la poliţie pentru tamponări uşoare habar nu au de riscuri. În faţa noilor procese verbale, societăţile de asigurare spun că fără acordul scris din partea şoferului vinovat nu pot plăti reparaţiile şoferului păgubit. Singura soluţie este să-i trimită vinovatului prin poştă o cerere că e de acord pentru plata despăgubirilor.

Păgubiţii sunt acum la mâna poliţiştilor. Aceştia sunt singurii care-i mai pot scoate din încurcătură. Societăţile de asigurări cred că singura soluţie acum este ca simpla declaraţie semnată la poliţie de şoferul care a produs accidentul să ţină loc de acord pentru plata despăgubirilor.

Antena 3

×
Parteneri
Scandaluri în lanț, înainte de finala Eurovision 2024
x close