Antena 3 Economic Auto Atenție, șoferi! 3.000 de lei amendă pentru că sunteți prea credincioși!

Atenție, șoferi! 3.000 de lei amendă pentru că sunteți prea credincioși!

21 Ian 2020   •   18:04
Atenție, șoferi! 3.000 de lei amendă pentru că sunteți prea credincioși! Foto: Politia Romana/Facebook

Mulți șoferi aleg să-și arate credința pentru Dumnezeu prin afișarea unor cruci și cruciulițe de diverse dimensiuni pe parbrizul mașinii pe care o conduc.

Unii ajung să-și pună sfintele obiecte chiar și pe geamurile laterale sau pe lunetă atunci când nu mai au loc să-și manifeste credința doar cu 'ajutorul' parbrizului.     

Din pacate pentru aceștia, legislația rutieră este clară: 'aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale, care restrâng sau estompează vizibilitatea' este o contravenție încadrată în clasa a IV-a de sancțiuni, scrie auto-bild.ro.

Ceea ce înseamnă o posibilă amendă de aproape 3.000 lei pentru orice șofer care ține cruciulițe în parbriz, printre altele.

Accesoriile enumerate în codul rutier sunt urmatoarele: odorizante, carnete de notițe, diverse obiecte religioase, suporturi pentru diverse dispozitive electronice, etc.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close