Antena 3 CNN Economic Auto Atenţie, şoferi! De vineri se dau amenzi pentru lipsa rovinietelor

Atenţie, şoferi! De vineri se dau amenzi pentru lipsa rovinietelor

Atenţie, şoferi! De vineri se dau amenzi pentru lipsa rovinietelor
31 Iul 2008   •   19:16

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat că şoferii vor fi din nou amendaţi, începând de vineri, dacă vor fi depsitaţi fără roviniete, întrucât noile modele sunt disponibile pe piaţă. Ministerul Transporturilor anunţase pe 21 iulie că va suspenda până la sfârşitul lunii aplicarea amenzilor în cazul şoferilor depistaţi fără roviniete, ca urmare a introducerii unor noi modele.

Rovinieta de o zi este portocalie şi costă între 4 şi 11 euro. Nu este valabilă însă pentru autoturisme şi nici pentru vehiculele de transport de până la 3,5 tone. Posesorii acestor maşini pot cumpăra roviniete mov, valabile o săptămână, cu preţuri între 6 şi 55 de euro. Cele cu o valabilitate de o lună sunt verzi şi costă între 7 euro pentru autoturisme şi 143 de euro pentru vehiculele de mare tonaj. Rovinietele albastre, pentru un an, sunt cele mai scumpe: 28 de euro pentru maşinile mici şi 1.200 de euro pentru autocamioane.

Actualele rovignete galbene, valabile un an, se vor mai putea cumpăra de la oficiile poştale până la epuizarea stocului şi sunt valabile până la data exprirării lor.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close