x close

Atenție, șoferi! Guvernul vrea să interzică dreptul de a circula dacă nu înscriu contractul de vânzare-cumpărare al maşinii

18 Aug 2017   •   12:53
Atenție, șoferi! Guvernul vrea să interzică dreptul de a circula dacă nu înscriu contractul de vânzare-cumpărare al maşinii Foto: pixabay.com

O ordonanţă de urgenţă prin care conducătorilor auto care nu înregistrează contractul de vânzare-cumpărare al maşinii li se suspendă dreptul de a circula, se află pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a Executivului.

Aceeaşi sancţiune se aplică şi pentru autoturismele care nu corespund tehnic.

„Este interzisă circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor neasigurate obligatoriu de răspundere civilă auto pentru pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie, a celor pentru care a intervenit suspendarea înmatriculării, precum şi a vehiculelor înregistrate al căror termen de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expiratori este anulată. Constatarea deficienţelor vehiculelor se face de către poliţia rutieră, iar verificarea stării tehnice a vehiculelor aflate în trafic pe drumurile publice se face de către poliţia rutieră, împreună cu instituţiile abilitate de lege” , se precizează în proiectul de act normativ.

Noii proprietari de vehicule au la dispoziţie, conform textului legii, 90 de zile pentru a înscrie documentele în Registrul naţional de evidenţă a permiselor de conducere şi a vehiculelor înmatriculate.

 

Sursă: Mediafax

Citeşte mai multe despre:

contract guvern autoturism interzice
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati