Antena 3 Economic Auto Atenţie, şoferi! Primul radar fix cu laser a fost montat la Sibiu

Atenţie, şoferi! Primul radar fix cu laser a fost montat la Sibiu

13 Feb 2008   •   18:21
Atenţie, şoferi! Primul radar fix cu laser a fost montat la Sibiu

Pe şoferii vitezomani îi aşteaptă o surpriză neplăcută. Primul radar fix din Romania, care funcţionează cu laser, a fost montat în localitatea Săcel din judeţul Sibiu. Aparatul este deocamdată în probe, însă în câteva săptămâni va intra în funcţiune. Deja, pe Internet, şoferii îi avertizează pe ceilalţi participanţi la trafic despre existenţa acestui aparat radar.

Aparatul are misiunea de a fotografia toate maşinile care circulă cu mai mult de 50 de kilometri în localitate. La prima vedere, pare doar un stâlp, însă ascunde în interior o înaltă tehnologie radar. Noutatea este că fotogafiază maşinile după ce acestea trec de el, iar noaptea foloseşte tehnologia infra-roşu.

Radarul a fost montat de o firmă din judeţul Cluj. În alte ţări, radarele fixe împânzesc principalele artere rutiere. Acestea au capacitatea să-l fotografieze pe cel care conduce maşina atât din faţă, cât şi din spate.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close