Antena 3 CNN Economic Auto Automobilele chinezesti prezentate la SIAB copiază modele consacrate (VIDEO)

Automobilele chinezesti prezentate la SIAB copiază modele consacrate (VIDEO)

Automobilele chinezesti prezentate la SIAB copiază modele consacrate <font color=red>(VIDEO)</font>
13 Oct 2007   •   19:32

Imitaţiile Made in China invadează şi industria automobilistică. La Salonul Auto de la Bucureşti, constructorii chinezi şi-au prezentat ultimele creaţii, copiate parcă la indigo după modele deja consacrate ale concernelor europene sau japoneze. Mulţi dintre cei prezenţi la SIAB au crezut că au de-a face cu aşa numitele ?face-lifturi? ale unor modele binecunoscute. Dar nu era deloc aşa. Erau noile autoturisme fabricate în Republica Populară Chineză. Una dintre picăturile de apă chinezeşti este Bubble, o micuţă urbană ce diferă de Smart For Two prin siglă şi cam atât.

Nici niponii nu au fost neglijaţi. Chinezii au reîncarnat vechiului model Toyota Rav4, fără să umble nici măcar la detalii. O copie ce i-a lăsat fără cuvinte pe reprezentanţii cunoscutului constructor mondial. ?Prefer să nu comentez acest aspect. Pot să spun doar că adevăraţii pasionaţi vor şti să facă diferenţa? a declarat Ioana Marinescu, PR manager Toyota. O altă tactică folosită de chinezi este ?altoirea?. Pe modelul unui BMW X5 chinezii au adăugat crenguţe de la Toyota Land Cruiser şi au obţinut un autovehicul de teren.

Maşinile respectă reţeta celorlalte produse de larg consum chinezeşti. Sunt ieftine şi atrag publicul. Principiul nu mai funcţionează în toate categoriile însă. Milioane de jucării chinezeşti au fost retrase de pe piaţă în ultimele luni, din cauza pericolului la adresa copiilor. Deocamdată, nimeni nu spune dacă maşinile chinezeşti nu reprezintă un pericol pentru şoferi.

AUTOMOBILELE CHIEZEŞTI SUNT COPII FIDELE ALE MODELELOR CONSACRATE DIN EUROPA SAU JAPONIA  

Antena 3

×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close