Antena 3 CNN Economic Auto Autostrada Bucureşti-Braşov dărâmă tot în cale

Autostrada Bucureşti-Braşov dărâmă tot în cale

Autostrada Bucureşti-Braşov dărâmă tot în cale
29 Mar 2007   •   23:22

Autostrada Bucureşti-Braşov îi va lăsa fără casă. Este cazul a 10 familii din Bărcăneşti, ale căror case vor fi rase de pe faţa pământului de pilonii noii autostrăzi. Statul promite să-i despăgubească suficient ca să înceapă o noua viaţă, dar oamenii cred că autostrada le strică viaţa. Oamenii nu şi-au mai cultivat pământul de acum cinci ani, când s-a vorbit prima dată despre autostradă. Ei nu se opun lucrărilor, dar vor să fie despăgubiţi corect.

Compania de autostrăzi le construieşte la schimb locuinţe sau le dă bani. Oamenii nu acceptă mai puţin de 150.000 de euro pentru 5.000 de metri pătraţi. Dar până acum nu le-a evaluat nimeni gospodăriile iar şantierul a ajuns la câţiva kilometri de ei.

La kilometrul 53, unde intersectează DN1, autostrada dărâmă şi primăria. Un pilon al pasajului e aşezat exact pe imobil. Clădirea e veche de 100 de ani şi a fost peticită de fiecare primar. Alături de primar, alte 8 familii se bucură că autostrada le dărâmă casele. Fie sunt vechi şi nu îşi permit să le refacă, fie sînt locuinţe de vacanţă, pe care le folosesc destul de rar.

Antena 3

×
Parteneri
Accident cu șapte victime, pe Podul Basarab din București
x close