Antena 3 CNN Economic Auto Autostrada Soarelui închisă parţial

Autostrada Soarelui închisă parţial

Autostrada Soarelui închisă parţial
13 Ian 2008   •   09:05

Tronsonul Drajna - Feteşti din Autostrada Soarelui a fost închis, duminică în jurul orei 07.00 şi va rămâne închis până la ora 16.00, pe o porţiune de aproape 40 de km. Circulaţia maşinilor va fi oprită doar pe sensul Constanţa - Bucureşti, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să îndepărteze nămeţii de pe carosabil. Şoferii pot opta pentru ruta ocolitoare, DN3 A, Feteşti-Drajna.

Pe mai multe drumuri naţionale şi judeţene din Constanţa se circulă greu din cauza ceţii. În plus, toate porturile maritime au fost închise, dimineaţă, din cauza vizibilităţii reduse. Încă de la primele ore ale dimineţii litoralul a fost învăluit în ceaţă. În Constanţa, şoferii nu pot circula cu mai mult de 40 de km la oră, fie că merg pe o străduţă dintre blocuri sau pe unul din marile bulevarde. Şi asta din cauza vizibilităţii foarte reduse. Ca să fie siguri că şoferii ţin seama de condiţiile meteo şi că merg cu viteză redusă, poliţiştii au ieşit în trafic în număr mai mare decât de obicei.

Nici în porturile de la Marea Negră situaţia nu a fost mai bună. De cum s-a lăsat ceaţa, ofiţerii capităniei zonale Constanţa au suspendat orice operaţiune portuară. Comandanţii au fost si avertizaţi să folosească în permanenţă semnalele acustice şi luminoase. Cei care au cel mai mult de pierdut din cauza suspendării activităţilor din porturi sunt operatorii, care nu mai pot încărca sau descarca marfă. Dar şi firmele importatoare, unde marfa ajunge cu întârziere. Pierderile sunt de ordinul milioanelor de euro şi nimeni nu stie cum vor fi ele recuperate.

Antena 3

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close