Antena 3 CNN Economic Auto Autovehiculele mai grele de 7 tone nu au voie să circule ziua

Autovehiculele mai grele de 7 tone nu au voie să circule ziua

Autovehiculele mai grele de 7 tone nu au voie să circule ziua
16 Iul 2007   •   18:37

Circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de 7 tone pe drumurile naţionale din judeţele afectate de caniculă va fi interzisă începând de marţi, în intervalul orar 10:00 ? 20:00. Măsura a fost luată din cauza temperaturilor ridicate prognozate de Administraţia Naţională de Meteorologie. Interdicţia va fi valabilă până la ridicarea avertizărilor prin cod galben sau portocaliu. Şi circulaţia trenurilor va fi afectată, din cauza măsurilor suplimentare de siguranţă şi supraveghere care trebuie aplicate în cazul liniilor de cale ferată în perioadă de caniculă.

O interdicţie similară în cazul transportului rutier a fost aplicată la sfârşitul lunii iunie, când, tot din cauza temperaturilor ridicate, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a oprit circulaţia pe drumurile naţionale din 30 de judeţe.

Sunt exceptate de la această restricţie transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare, transporturile poştale, transporturile de echipamente de prim ajutor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close