Antena 3 CNN Economic Auto Bărbaţii şoferi se comportă ca oamenii cavernelor

Bărbaţii şoferi se comportă ca oamenii cavernelor

Bărbaţii şoferi se comportă ca oamenii cavernelor
21 Apr 2008   •   19:09

Un psiholog susţine că bărbaţii sunt mai agresivi la volan decât femeile pentru că ei se comportă precum nişte oameni ai cavernelor. Profesorul Geoffrey Beattie de la Universitatea din Manchester spune că modul în care bărbaţii şi femeile conduc o maşină este o reflecţie a trecutului primitiv. „Craniile noastre din secolul 21 conţin, în mare parte, creieri din epoca de piatră. Asta ne ajută să explicăm diferenţele dintre sexe atunci când vorbim despre predispunerea la risc în timpul şofatului”, a concluzionat Beattie într-un raport.

Profesorul Beattie a fost chemat de «esure», o companie de asigurări, să explice de ce rapoartele de la accidente variază aşa dramatic. El a explicat: „Bărbaţii din epoca de piatră nu conduceau. Dar ei au lăsat moştenire agresivitatea şi modul în care riscau la vânătoare - calităţi care îl ajutau pentru a supravieţui şi pentru a se împerechea -, lucruri care se evidenţiază şi acum în stilul de conducere al bărbaţilor moderni.

Din păcate, calităţile necesare supravieţuirii în vremurile primitive nu sunt cele mai indicate pentru şofat, iar bărbaţii încalcă regulile de circulaţie mai des decât femeile. Totuşi, femeile au o mai mare frecvenţă la accidentele în intersecţii, pentru că sunt mai predispuse la erori de judecată şi percepţie, mai spune profesorul, citat de The Daily Telegraph.

Antena3.ro

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close