Antena 3 CNN Economic Auto Bătăi de cap pe drumurile din ţară

Bătăi de cap pe drumurile din ţară

Bătăi de cap pe drumurile din ţară
30 Ian 2007   •   08:49

Problemele de circulaţie în zonele montane continuă să dea de furcă autorităţilor. Circulaţia pe Drumul naţional 67 C, între localităţile Novaci şi Rânca, din judeţul Gorj este în continuare închisă din cauza ninsorii şi a viscolului. Luni noaptea, la mai puţin de o oră de la ridicarea interdicţiilor de circulaţie, traficul a fost din nou blocat în pasul Gutâi. Un autotren nu a mai putut urca şi a paralizat circulaţia mai bine de oră.

La miezul nopţii filtrele poliţiei rutiere de la baza muntelui GUTÂI au fost suspendate. Ninsoarea se oprise de câteva ore bune, pe carosabil mai era un strat subţire de zăpadă şi totul parcă reintrase în normal. Calvarul a reînceput în momentul în care şoferul unui TIR a urcat pe munte neechipat corespunzãtor şi a paralizat traficul. Pe serpentinele de pe DN 18, din pasul Gutâi au rãmas blocate şi utilajele de deszăpezire dar şi o ambulanţă. Tirul a fost în cele din urmă tractat de un utilaj de mare gabarit al drumarilor maramureşeni.

Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat pe drumul naţional 67D, unde circulaţia rutieră între Baia de Aramă şi Băile Herculane a fost închisă mai multe ore. Aici vântul a suflat cu peste 80 de kilometrii pe oră. În judeţul Mehedinţi şapte localităţi au rămas izolate, iar două dintre ele nu au nici măcar curent electric. Şi pe drumurile din Valea Jiului traficul se desfăşoară în condiţii foarte grele. În oraşul Petrila se circulă deosebit de greu.

Şoferii dau vina pe drumari şi spun că autorităţile nu îşi fac datoria. Zăpada căzută din abundenţă dă mari bătăi de cap drumarilor din toată ţara. Unii dintre ei îşi dau toată silinţa, în timp ce alţii se fac doar că muncesc. Şoferii spun că s-au săturat să-i tot ia iarna prin surprindere şi speră ca vremea să se îndrepte curând.

Antena 3

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close