Antena 3 CNN Economic Auto Bicicletele - alternativă pentru traficul bucureştean

Bicicletele - alternativă pentru traficul bucureştean

Bicicletele - alternativă pentru traficul bucureştean
09 Mar 2007   •   23:30

După vizita la Paris, primarul Adrian Videanu s-a întors în Bucureşti cu soluţii pentru descongestionarea traficului. "În urma vizitei la Paris am preluat o idee şi încercăm - pentru că nu este finalizat caietul de sarcini privind mobilierul urban - să amplasăm acele parcuri de biciclete în oraş. Parisul, în mobilierul urban, are acele parcuri de biciclete pe care le închiriază celor care doresc să utilizeze această variantă de transport. Eu cred că centrele universitare din Bucureşti ar putea să creeze premisa utilizării acestor biciclete", a declarat Videanu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit edilului Capitalei, mersul pe bicicletă constituie o soluţie eficientă pentru "satisfacerea nevoii de transport" a bucureştenilor. El a precizat că specialiştii municipali vor stabili locurile în care se vor înfiinţa parcurile de biciclete, în funcţie de studii sociologice, dar şi de traseele viitoarelor piste de biciclete, relatează Rompres. "Şi în caietul de sarcini privind mobilierul urban vom introduce posibilitatea înfiinţării acestor parcuri de biciclete. Cred că este un pas rapid în satisfacerea nevoilor celor care doresc să utilizeze acest mijloc de transport. Ca şi la Paris, nu în tot oraşul vor exista piste de biciclete. Acestea vor fi înfiinţate în zonele cu verdeaţă, în cele în care există restricţii de circulaţie sau în zonele în care populaţia este dispusă să utilizeze acest mijloc de transport, în urma unor studii sociologice", a explicat Videanu.

Viitoarele trasee de biciclişti ar putea fi stabilite în zona centrală a oraşului şi în campusurile universitare. Videanu le recomandă bucureştenilor, indiferent de pătura socială, să folosească bicicleta, aceasta fiind un mijloc de locomoţie sănătos şi "uneori mai rapid". Parcurile de biciclete vor fi administrate de firme private, desemnate prin licitaţie de municipalitate, care îşi vor recupera investiţia prin amplasarea, în locaţia propusă de municipalitate, unor spaţii publicitare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Înregistrări șocante de la Spitalul Pantelimon: A murit tot salonul 6!
x close