Antena 3 CNN Economic Auto BMW îşi face debutul "verde" prin 750i ActiveHybrid Concept

BMW îşi face debutul "verde" prin 750i ActiveHybrid Concept

BMW îşi face debutul "verde" prin 750i ActiveHybrid Concept
23 Sep 2008   •   11:56

BMW a făcut publice primele detalii ale unui concept hibrid, care va debuta la Paris. ActiveHybrid Concept, bazat pe Seria 7, foloseşte un mic motor electric, care dezvoltă 15kW/ 20 de cai putere şi un cuplu maxim de 210 Nm, alimentat de acumulatorii Li-ion aflaţi în portbagaj, potrivit Worldcarfans.com. Energia electrică este generată prin sistemul Brake Energy Regeneration, energia cinetică rezultată în timpul frânării fiind transformată şi stocată în acumulatorii Li-ion.



Energia produsă doar prin intermediul sistemului Brake Energy Regeneration oferă suficientă putere pentru a alimenta componentele auxiliare precum aerul condiţionat sau sistemul multimedia. Astfel, nu mai este folosit alternatorul, care este alimentat, în mod obişnuit, direct de motorul cu combustie.



Propulsorul lui ActiveHybrid Concept este un V8 de 4,4 litri supraalimentat, care este deja folosit de modelele 750i şi X6, şi care dezvoltă 300kW (407 cai putere). Consumul conceptului hibrid BMW este cu 15 procente mai mic. BMW va produce în serie acest hibrid din 2009.




Fotografii: Worldcarfans.com

Antena3.ro

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close