Antena 3 CNN Economic Auto BMW Motorsport GmbH aniversează 30 de ani de la producţia primului "M"

BMW Motorsport GmbH aniversează 30 de ani de la producţia primului "M"

BMW Motorsport GmbH aniversează 30 de ani de la producţia primului "M"
19 Iun 2008   •   21:32

Livrarea coupe-ului M3 cu numărul 300.000, către un client din Regensburg a marcat începerea sărbătorii pentru compania BMW Motorsport GmbH, din Germania, care aniversează anul acesta 30 de ani de la începerea producţiei de automobile sport de înaltă performanţă, anunţă Worldcarfans.com. BMW Motorsport GmbH a fost înfiinţată în anul 1972, iar după şase ani, a apărut şi modelul sport M1, ediţie limitată.

Maşina avea un motor amplasat central cu şase cilindri, şi a fost produsă în 1978. Din anul 1984 BMW Motorsport GmbH şi-a însuşit o nouă filosofie, de a dezvolta automobile de înaltă performanţă care să poată fi folosite zilnic. Autoturismele se disting printr-un estetică discretă a caroseriei, cu suspensii special concepute pentru aceste modele.

O PARTE DIN ISTORIA MODELELOR BMW "M"

Primul dintre automobilele sport "de zi cu zi" care a ieşit în evidenţă a fost M5-ul sedan sport, care dezvolta 286 cai putere, având un motor cu şase cilindri în linie. Maşina s-a bucurat de succes la oamenii de afaceri prosperi, datorită performanţelor şi aspectului deosebit.


BMW E92 M3 Coupe 2008

După doi ani, BMW M GmbH a produs varianta M3, şi, de atunci, modelul a fost cel mai bine vândut autoturisme al producătorului. În prezent, există 9 automobile M, iar vânzările gamei continuă să crească de la an la an.

VIDEO BMW M3 Coupe E92


Fotografii: BMW

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close