Antena 3 CNN Economic Auto BMW va lansa varianta "verde" a lui X6 şi în România (FOTO)

BMW va lansa varianta "verde" a lui X6 şi în România (FOTO)

BMW va lansa varianta "verde" a lui X6 şi în România <font color=red>(FOTO)</font>
08 Apr 2008   •   19:16

BMW va lansa în România, în 2009, varianta hibridă a modelului X6. Acesta va fi echipat cu un motor pe benzină, ajutat de două motoare electrice, care va permite scăderea cu 20% a consumului de carburant faţă de versiunea exclusiv pe benzină. "BMW X6 ActiveHybrid este o continuare a programului EfficientDynamics al grupului. Aceasta înglobează tehnologii şi setări ale maşinii care îi permit obţinerea unui consum mai scăzut de carburant şi emisii reduse. (...) Modelul X6 hibrid va fi lansat în 2009, an în care va fi disponibil şi pe piaţa românească", a declarat Agnes Weis-Tar, responsabilul de comunicare în cadrul BMW.

FOTOGRAFII BMW X6

Fondatorul segmentului Sports Activity Vehicle sau SAV, BMW a prezentat modelul X6 în premieră la salonul auto de la Frankfurt. Cea mai sportivă şi dinamică interpretare a seriei X de la BMW pune accent pe modul dinamic de conducere care reiese din designul special al automobilului.

Extravagantul design exterior este combinat cu eleganţa sportivă specifică a unui coupe BMW şi cu ADN-ul modelelor X. La salonul auto de la Detroit BMW a prezentat prima oară varianta "verde" a lui X6, care va putea fi achiziţionată şi în România din 2009.

Sistemul ActiveHybrid al BMW înseamnă dotarea maşinii cu un motor pe benzină, precum şi cu alte două motoare electrice. Unul dintre motoarele electrice funcţionează pe post de generator pentru a încărca bateria ori pentru a furniza energie celuilalt motor electric.

Al doilea motor electric transformă energia electrică primită de la primul motor ori de la baterie în energie mecanică, pentru a ajuta motorul pe benzină.

Germanii de la BMW au privit spre viitor când au proiectat SAV-ul X6 echipat şi cu motorizare hibridă. Astfel, CE solicită ca automobilele noi care vor fi comercializate în Europa din 2012 să nu emită mai mult de 120 de grame de dioxid de carbon pe kilometru, comparativ cu 160 de grame în prezent.

Acest obiectiv este parte a unui plan mai amplu al CE care vizează reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră, până în 2020, în raport cu anul 1990 şi de a spori până la 20% ponderea energiilor regenerabile.

Antena3.ro

×
Parteneri
Coldea, prima reacție după ce a fost pus sub control judiciar
x close