Antena 3 CNN Economic Auto Bucureşti. 4 milioane de euro pentru borduri noi

Bucureşti. 4 milioane de euro pentru borduri noi

Bucureşti. 4 milioane de euro pentru borduri noi
28 Mai 2007   •   23:22

Străzile din sectorul 1 al Capitalei au intrat, în această primăvară, într-un amplu proces de modernizare. Până în toamnă, primăria de sector va cheltui aproape 4 milioane şi jumătate de euro pentru a repara 37 de străzi şi alei. Oamenii din zonele vizate sunt scandalizaţi că edilii au început cu schimbarea bordurilor, care n-aveau niciun semn de uzură.

Strada Mănăstirea Dealului din nordul Capitalei. Una dintre multele străzi din sectorul 1 intrate în reparaţii. Muncitorii stau şi se relaxează. Doar când văd echipa de filmare, se apucă timid de treabă. Lucrările au început cu înlocuirea bordurilor, care nu aveau mai mult de doi ani. Acest lucru îi nemulţumeşte pe oamenii care locuiesc în zonă. Cei care schimbă bordurile nu înţeleg nici ei rostul lucrării.

Reprezentanţii primăriei de sector spun că înlocuirea bordurilor face parte dintr-o lucrare mai amplă, de modernizare a străzilor. Lucrarea a fost contractată de una din firmele abonate în ultimii ani la repararea străzilor Capitalei, Eurovia. Firma a oferit preţul cel mai mic, dar a subcontractat lucrările.

Conform anunţului de participare, reparaţiile pentru şapte străzi şi două alei au fost estimate la aproape jumătate de milion de euro. Până la jumătatea lunii noiembrie, în sectorul 1 vor fi modernizate 37 de străzi, care vor înghiţi de la buget aproape 4 milioane şi jumătate de euro, fără TVA. Costul real va fi cunoscut, însă, abia în toamnă, când se vor încheia lucrările.

Observator

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close