Antena 3 CNN Economic Auto Bucureşti. Pasaj pe sub Arcul de Triumf

Bucureşti. Pasaj pe sub Arcul de Triumf

Bucureşti. Pasaj pe sub Arcul de Triumf
06 Iun 2007   •   08:50

Edilii Capitalei vor să construiască un nou pasaj pietonal în zona Arcul de Triumf. Pietonii şi şoferii vor putea trece chiar pe sub monument iar pasajul va fi construit pe doua niveluri. Un proiect costisitor care, la prima vedere, nu-şi dovedeşte utilitatea, spun bucureştenii.

Conform planului, pietonii vor putea traversa întreaga intersecţie pe sub Arcul de Triumf. Iar şoferii care merg pe bulevardul Kiseleff nu vor mai fi nevoiţi să aştepte la semafoarele montate la suprafaţă. Vor avea undă verde prin subteran. Pietonii care trec prin pasaj, vor avea la dispoziţie şi muzee, restaurante şi galerii.

Toate bune şi frumoase doar că bucureştenii nu prea înţeleg rostul tunelului de sub Arcul de Triumf. Capitala are peste 10 pasaje pietonale şi rutiere. Cele mai multe sunt însă puţin folosite. Pasajele de la Bucur Obor şi Casa Presei sunt folosite de o foarte mică parte a pietonilor, drept dovadă stau magazinele din paasje care stau cu lacătele pe uşi.

Proiectul pentru Arcul de Triumf este aproape de final. Mai trebuie terminate studiile de fezabilitate şi organizată licitaţia. Deocamdată nu s-a tras linie pentru a se şti cât va costa tunelul. Specialiştii spun totuşi că proiectul ar putea înghiţi milioane de euro.

Antena 3

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close