Antena 3 CNN Economic Auto Cadillac DTS ? maşina cu care se va plimba George W. Bush prin Bucureşti (VIDEO)

Cadillac DTS ? maşina cu care se va plimba George W. Bush prin Bucureşti (VIDEO)

Cadillac DTS ? maşina cu care se va plimba George W. Bush prin Bucureşti <font color=red>(VIDEO)</font>
30 Mar 2008   •   20:24

I se spune Bestia sau Cadillac One şi este maşina preşedintelui american, George W. Bush, cu care se va plimba prin Bucureşti. Întreg dispozitivul de securitate al lui Bush a fost transportat, deja, în România, cu o aeronavă Hercules, acum o lună. Este vorba de un dispozitiv impresionat, pentru că preşedintele american este unul, dintre cei mai bine protejaţi, oameni din lume.

Maşina principală cu care se va plimba prin Bucureşti preşedintele Statelor Unite este un Cadillac DTS din 2006. Coloana lui George W. Bush cuprinde nu mai puţin de 35 de maşini: antemergătoarele, cele două principale identice, escortele, pachetul antitero, comunicaţiile şi salvarea. Având în vedere că cele două autoturisme principale sunt identice, doar aghiotanţii preşedintelui ştiu în ce maşină se află adevăratul George W. Bush. În cazul unui atac, dispozitivul de securitate poate fi spart în două, iar preşedintele poate fi evacuat cu mai multă uşurinţă.

CADILLAC DTS, MAŞINA CARE ÎI ASIGURĂ PROTECŢIA LUI GEORGE W. BUSH  

Cadillac One se fabrică doar pentru preşedinte, iar dimensiunile exacte şi greutatea sunt confidenţiale. În termeni de protecţie, Cadillac DTS are din fabricaţie compoziţi anti-glonţ. Cele mai temute atacuri sunt cele cu mine sau cu bombe plasate sub vehicul. Cele asemănătoare antentatului căuia i-a suprvieţuit, în 1998, în Gruzia, Eduard Sevarnadze. Aşa se face că şi maşina preşedintelui american are cele mai multe componente protejate de blindaj, iar podeaua ar trebui să reziste la lansatoare de grenadă antitanc.

În maşină sunt şase locuri, scaunele se pliază după formele corpurilor, iar preşedintele are în Cadillac un adevărat birou. Geamurile sunt însă o problemă. Blindajul ajunge la 15 cm grosime. Aşa că ele să nu se pot deschide niciodată. Cauciucurile sunt şi ele special fabricate, aşa că pot rula cu 100 de km pe oră, chiar şi în cazul pierderii presiunii. Maşina preşedintelui este, bineînţeles, etanşeizată. Împotriva atacurilor cu arme biologice şi chimice. În maşină există şi aşa-numitele compartimente pentru ?circumstanţe speciale?, în care sunt depozitate armele.

Oricât de blindată ar fi, şi Cadillac One a avut, în timp, probleme. În iunie, anul trecut, la Roma, chiar principala în care se afla preşedintele a cedat, în văzul lumii. Pus într-o asemenea situaţie, Secret Service a decis evacuarea preşedintelui. Principala falsă a fost întoarsă din drum iar George W. Bush a fost mutat în ea. Incidentul a durat doar câteva minute, iar Secret Service n-a avut deloc noroc. După ce l-a mutat pe demnitar, a repornit şi maşina.

Observator

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close