Antena 3 CNN Economic Auto Ce faci dacă te lovește o maşină fără RCA. Uite cum poţi primi despăgubiri

Ce faci dacă te lovește o maşină fără RCA. Uite cum poţi primi despăgubiri

Ce faci dacă te lovește o maşină fără RCA. Uite cum poţi primi despăgubiri
Sursa foto: Foto: pixabay.com
13 Feb 2016   •   10:32

Să fii lovit de o maşină fără asigurare RCA este coşmarul oricărui şofer, însă nu este imposibil, având în vedere cifrele recente publicate de Consiliul Concurenţei. Din totalul autovehiculelor înmatriculate, doar 72,5% au încheiată o asigurare RCA.
Astfel, cel mai redus procentaj de autovehicule asigurate în totalul celor înmatriculate, de sub 68%, este înregistrat în nouă judeţe din sudul şi sud-estul ţării, respectiv, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea şi Galaţi. Cele mai ridicate rate, de peste 74%, sunt consemnate în alte nouă judeţe, în principal din centrul şi nord-vestul ţării.

O soluţie este Fondul de Protectie a Victimelor Strazii (FPVS), o asociaţie profesională non profit constituită din companiile de asigurări care au dreptul să practice asigurarea R.C.A. pe teritoriul României. Acestea contribuie la finanţarea Fondului cu câte 2% din valoarea anuală a primelor brute încasate din poliţe RCA.

În calitate de Organism de plată a despăgubirilor, FPVS intervine în interesul persoanelor păgubite în următoarele condiţii:

- garantează, în condiţiile legii, despăgubirea persoanelor care au suferit prejudicii în urma unor accidente produse de autovehicule neasigurate sau neidentificate

Continuarea pe promotor.ro 

×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close