Antena 3 CNN Economic Auto Cea mai mare alianţă auto europeană cedează supremaţia japonezilor

Cea mai mare alianţă auto europeană cedează supremaţia japonezilor

Cea mai mare alianţă auto europeană cedează supremaţia japonezilor
13 Aug 2007   •   11:28

Cea mai mare alianţă auto europeană s-a destrămat în SUA, lăsând concurenţii japonezi să domine cea mai mare piaţă auto. Fostul concern DaimlerChrysler împreună cu BMW şi Volkswagen se uniseră în toamna anului trecut pentru a pune bazele celei mai mari alianţe din istoria auto, în încercarea de a pătrunde pe cea mai mare piaţă din lume cu motoare diesel, care să respecte noile norme de poluare extrem de exigente emise de autorităţile americane. Scopul constructorilor era de a oferi o alternativă pe piaţa dominată de Toyota şi Honda, şi anume motoare diesel de ultimă generaţie. Cei trei producători germani anunţaseră că vor folosi împreună tehnologia Bluetech, dezvoltată de Bosch şi grupul DaimlerChrysler pentru motoarele diesel.

Volkswagen urma să implementeze noua tehnologie pe SUV-ul compact Tiguan, concept prezentat în premieră în SUA, BMW pe noul X5, iar Mercedes pe clasele E, R, ML si GL. BMW a renunţat între timp la tehnologia propusă de grupul DaimlerChrysler, chiar înainte de evenimentul auto din SUA. Concernul DaimlerChrysler nu a mai existat, alianţa păstrându-se doar între Mercedes-Benz şi Volkswagen.

Ulterior, reprezentanţii Volkswagen au afirmat că renunţă la proiectul cu Daimler deoarece numele tehnologiei folosite împreună (Bluetec) este asociat cu Mercedes, ceea ce, au spus ei, ar aduce prejudicii de imagine mărcii pe care o reprezintă.

Mai multe detalii în Cotidianul

×
Parteneri
Scandaluri în lanț, înainte de finala Eurovision 2024
x close