Antena 3 CNN Economic Auto Ceaţa afectează mai multe drumuri naţionale

Ceaţa afectează mai multe drumuri naţionale

Ceaţa afectează mai multe drumuri naţionale
22 Dec 2007   •   11:54

Mai multe drumuri naţionale sunt afectate de ceaţă. Vizibilitatea este redusă pe şoselele dîn judeţele Bacău, Neamţ, Botoşani, Iaşi, Cluj, Bihor, Dolj, Gorj, Argeş, Buzău, Ialomiţa. Autostrada Soarelui este şi ea afectată pe anumite porţiuni, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române. Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă.

Din cauza ceţii, în judeţul Buzău, 7 maşini s-au tamponat şi o persoană a fost rănită uşor, iar în judeţul Ialomiţa pe drumul 2A, între Sineşti şi Moviliţa, a avut loc sâmbătă dimineaţă un carambol în care au fost implicate 10 maşini. Circulaţia este îngreunată pe Autostrada Soarelui şi pe unele drumuri din judeţele Bacău, Neamţ, Botoşani, Iaşi, Cluj, Bihor, Dolj, Gorj, Argeş.

Poliţia reaminteşte obligaţia conducătorilor de vehicule de a circula, în aceste condiţii meteorologice neprielnice, cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi sau 50 de km/h în afara lor. Această viteză permite oprirea în condiţii de siguranţă atunci când pe drum apare o situaţie de pericol. De asemenea, se impune mărirea distanţei în mers între vehicule.

Rompres

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close