Antena 3 CNN Economic Auto Ceaţa şi poleiul fac drumurile greu practicabile

Ceaţa şi poleiul fac drumurile greu practicabile

Ceaţa şi poleiul fac drumurile greu practicabile
23 Dec 2007   •   12:00

Cinci oameni au murit şi mai mulţi au fost răniţi în accidente rutiere produse din cauza vizibilităţii reduse şi a vitezei neadaptate la condiţiile de trafic. Cel mai grav accident, s-a produs pe DN1 A, în localitatea Măneciu. Două persoane au murit după ce un TIR a derapat, încercând să evite un autoturism. Tot în Prahova, pe DN 1, traficul a fost blocat aproape o oră din cauza a două accidente soldate cu patru victime.

Accident şi la Iaşi în zona Sculeni unde un autocar cu 40 de pasageri care se deplasa către Republica Moldova s-a răsturnat. Din primele informaţii se pare că de vină au fost ceaţa şi viteza. Traficul a fost blocat, iar în zonă s-a deplasat o macara pentru a ridica autocarul. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Bilanţul accidentelor petrecute sâmbătă noapte pe drumurile din ţară este de doi morţi şi patru răniţi. În unul dintre accidente au fost răniţi 3 membri ai unei familii - două fete de 6 şi de 9 ani şi mama lor. Cel mai grav incident s-a soldat însă cu moartea a doi tineri din Bucureşti. Maşina în care se aflau a ajuns pe contrasens, a fost acroşată de un TIR care a târât-o circa 50 de metri pe şosea.

Şi duminică ceaţa afectează mai multe zone din ţară. Circulaţia se desfăşoră cu dificultate pe autostrada Bucureşti-Constanţa, dar şi în judeţele Gorj şi Buzău, unde vizibilitatea este foarte redusă.

De asemenea, vizibilitate este sub 50 de metri în judeţul Ilfov (DN1 Ciolpani-intrarea în Otopeni, DN1A Mogoşoaia-intrarea în Capitală, DN2 ieşirea din Afumaţi spre Ialomiţa), Prahova (DN1 Potigrafu-Băicoi), Ialomiţa (în tot judeţul), Autostrada Bucureşti-Constanţa (în zona podurilor dunărene), Buzău (pe toate drumurile naţionale), Gorj (în cea mai mare parte a judeţului).

Poliţiştii recomandă şoferilor o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. ?Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare?, se spune în comunicat.

Poliţiştii rutieri mai sfătuiesc conducătorii auto ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. În condiţii de ceaţă densă trebuie folosite şi cele de ceaţă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close