Antena 3 CNN Economic Auto Cehia. Motocicliştii au sărbătorit 80 de ani de la înfiinţarea clubului Harley-Davidson

Cehia. Motocicliştii au sărbătorit 80 de ani de la înfiinţarea clubului Harley-Davidson

Cehia. Motocicliştii au sărbătorit 80 de ani de la înfiinţarea clubului Harley-Davidson
24 Iun 2008   •   11:47

Cel mai vechi club al fanilor celebrei mărci de motociclete Harley-Davidson nu se află în Statele Unite, ci la Praga. Clubul din Cehia şi-a sărbătorit cu mândrie cea de-a 80-a aniversare, la care au fost invitaţi şi câţiva veterani din aceeaşi generaţie. Vechile străzi din Praga au fost străbătute de 300 de motociclişti care au celebrat astfel aniversarea clubului.

Festivităţile au continuat pe un câmp din apropierea oraşului, unde s-au adunat peste 1.200 de fani ai legendarei mărci. Printre ei, câţiva octogenari dovedeau că pasiunea pentru Harley-Davidson nu are vârstă.



Clubul Harley-Davidson din Praga a fost înregistrat oficial în 1928, la un an după nunta unui campion de motociclism al vremii, escortat la biserică de 60 de alţi sportivi pe două roţi. Mai târziu au venit vremuri grele pentru pasionaţii motoarelor: în timpul celui de-al doilea război mondial, importul de Harley-Davidson a încetat şi multe motociclete au fost rechiziţionate. Iar sub regimul comunist, fanii nu se puteau întâlni decât clandestin, urmăriţi de poliţia politică. Pasiunea a supravieţuit, însă, şi după căderea comunismului clubul şi-a reluat activitatea la lumina zilei.

Clubul numără astăzi vreo 260 de membri, între care şi câţiva soldaţi americani de la bazele din Germania vecină, încântaţi să poată întâlni colegi de pasiune.

Antena 3

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close