Antena 3 CNN Economic Auto Centrul istoric al Sibiului este pietonal

Centrul istoric al Sibiului este pietonal

Centrul istoric al Sibiului este pietonal
13 Mar 2007   •   14:55

Primăria din Sibiu a transformat centrul istoric al Sibiului în zonă pietonală. Ca să fie sigure că nici o maşină neautorizată nu intră acolo, au instalat şi stâlpi culisanţi care permit accesul doar pe baza unor cartele magnetice. Au uitat însă un amănunt foarte important: să dea cartele şi reprezentanţilor poliţiei, ambulanţei şi pompierilor. Pilonii culisanţi au fost daţi în folosinţă în urmă cu două săptămâni. În zonă nu mai au acces decât maşinile celor care locuiesc în centrul vechi, cele ale primăriei şi autovehiculele de aprovizionare. Instituţiile de urgenţă au fost date uitării de autorităţi.

"Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a solicitat Primariei tichetele necesare acesului in zona Centru, dar deocamdata aceste tichete nu au fost primate. + In cazul interventiei singura solutie este fortarea stalpilor de acces laterali intrarii principale.", a declarat Ioan Faur, purtător de cuvânt al ISU. În aceeaşi situaţie sunt şi reprezentanţii poliţiei şi cei de la ambulanţă. Reprezentanţii primăriei sunt însă liniştiţi. Ei spun că lipsa cartelelor nu este o problemă şi că situaţia se va rezolva la un moment dat.

"Printr-o hotărâre de Consiliu Local vehiculele de urgenţă ale serviciilor abilitate vor primi carduri de acces în centrul istoric imediat ce sistemul de funcţionare va fi finalizat". Până când primăria va hotărî să împartă cartele şi poliţiei, ambulanţei şi pompierilor locuitorilor din zonă nu le mai rămâne decât să spere că nu vor avea nevoie de intervenţia acestora.

Antena 3

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close