Antena 3 CNN Economic Auto Chevrolet Volt, prima maşină electrică cu baterii litiu-ion, pe piaţă din 2010 (GALERIE FOTO)

Chevrolet Volt, prima maşină electrică cu baterii litiu-ion, pe piaţă din 2010 (GALERIE FOTO)

Chevrolet Volt, prima maşină electrică cu baterii litiu-ion, pe piaţă din 2010 <font color=red>(GALERIE FOTO)</font>
15 Noi 2007   •   17:52

Lupta pentru supremţie pe piaţa maşinilor electrice se încinge. General Motors a anunţat că va testa în 2008 hibridul Chevrolet Volt, ce funcţionează pe bază de baterii litiu-ion de ultimă generaţie, pentru ca în 2010 să-l poată produce. Competitorii de la Toyota cred, însă, că ţinta celor de la GM va fi imposibil de atins până la data stabilită. Pe lângă Toyota şi GM, în cursa pentru producerea unei masini electrice hibrid s-a înscris şi compania Ford.

Comparativ cu maşinile hibride, care merg pe baza co-funcţionării unui motor electric şi a unuia alimentat cu combustibil, maşinile electrice pot fi reîncărcate doar la o priză şi sunt produse pentru trasee scurte, se arată într-un articol al site-ului Green Report.

GM estimează că Chevroletul Volt va putea merge doar pe baterie 65 de kilometri, reuşind să reducă sau chiar sa elimine nevoia de alimentare cu combustibil a motorului, gândit ca sursă optională.

Bateriile litiu-ion ale noului Chevy Volt vor fi mult mai puternice decat acumulatorii nichel-metal frecvent folosiţi acum în industria auto.

Detalii pe Green Report

CHEVY VOLT - GALERIE FOTO

Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close