Antena 3 CNN Economic Auto Chrysler se extinde pe piaţa rusă

Chrysler se extinde pe piaţa rusă

Chrysler se extinde pe piaţa rusă
27 Mai 2007   •   16:57

Constructorul auto american Chrysler Group intenţionează să-şi consolideze poziţia pe piaţa auto din Rusia, atât la capitolul vânzări cât şi în ceea ce priveşte producţia, a declarat un oficial din conducerea grupului. Conform interviului acordat Automotive News Europe, Chrysler discută în prezent o serie de posibile parteneriate cu constructorii auto din Rusia.

Michael Manley a estimat că până în 2012 vânzările internaţionale ale Chrysler se vor dubla până la 400.000 de unităţi. Pe piaţa rusă, Chrysler a vândut în 2006 un număr de 4.021 autovehicule, dublu comparativ cu 2005 şi în primele luni ale acestui an vânzările sale au crescut cu 93 de procente comparativ cu perioada similară a anului trecut.

La începutul acestei luni, DaimlerChrysler a anunţat că o companie afiliată Cerberus va prelua 80,1 la sută dintr-o nouă societate Chrysler Holding LLC pentru 5,5 miliarde euro (7,4 miliarde dolari), în timp ce DaimlerChrysler va păstra un pachet de 19,9 procente din capitalul constructorului auto american. DaimlerChrysler a evocat pentru prima dată subiectul vânzării diviziei celui de al treilea constructor auto american în luna februarie a acestui an, când a anunţat că studiază ?toate opţiunile? pentru Chrysler, pe fondul pierderilor recurente înregistrate de filiala sa americană.

Anul trecut, Chrysler a înregistrat pierderi de 1,5 miliarde dolari, planul de restructurare demarat urmând să conductă la eliminarea a circa 13.000 de locuri de muncă. Grupul german Daimler-Benz AG a preluat controlul la Chrysler în anul 1998, într-o tranzacţie prezentată drept o fuziune între egali, dar care a fost în realitate o preluare a Chrysler de către Daimler-Benz, pentru aproximativ 36 miliarde dolari.

Rompres

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close