Antena 3 CNN Economic Auto Cine spune că nu avem bani? Marca de lux Bentley, disponibilă acum şi în România

Cine spune că nu avem bani? Marca de lux Bentley, disponibilă acum şi în România

Cine spune că nu avem bani? Marca de lux Bentley, disponibilă acum şi în România
02 Oct 2008   •   13:08

O nouă marcă de lux îşi face intrarea pe piaţa auto din România. Este vorba de marca Bentley, care vine să completeze gama destinată celor care nu se uită la bani atunci când vine vorba de pasiunea pentru cai putere. Pentru început, marca de lux Bentley va fi expusă într-un showroom provizoriu, în cadrul complexului auto Porsche din Capitală.
Din a doua jumătate a anului viitor, autoturismele vor putea fi achiziţionate dintr-un showroom de lux, alături de alte branduri renumite ale industriei auto de lux - Audi, Porsche şi chiar şi Lamborghini. "Investiţia totală în construcţia complexului de mărci de lux, fără a include costurile cu terenurile şi echipamentele, va fi de 12 milioane euro", a declarat preşedintele companiei, Brent Valmar, citat de Mediafax.
Capitala României a fost aleasă de producătorul german pentru a găzdui al treilea showroom ca mărime din Europa de Est. Iar potenţialii cumpărători din Bulgaria, Ucraina şi ţările din fosta Yugoslavie vor fi deserviţi de aceeaşi reprezentanţă.
Brent Valmar a precizat că Porsche România a primit deja două comenzi pentru maşinile Bentley. Peste 200 de mii de euro - acesta este valoarea la care se ridică primul Bentley comandat oficial în România. La o astfel de sumă este evident că principalii clienţi ai importatorilor de maşini de lux de la noi din ţară sunt oamenii de afaceri. Şi se pare că apetitul românilor pentru bijuteriile pe patru roţi nu este deloc de neglijat.
Asta dacă luăm în calcul datele furnizate de APIA, potrivit cărora vânzările pe segmentul auto de lux au crescut cu 20% în prima jumtate a anului, faţă de perioada similară a lui 2007. Cele mai bine vândute mărci au fost Lexus, Masserati, dar şi Ferrari, maşini care costă cel puţin 100 de mii de euro.
Porsche România îşi propune să vândă 40 de maşini Bentley anul viitor potrivit preşedintelui companiei, Brent Valmar, citat de Mediafax. "Planificăm pentru anul viitor 40 de vânzări", a spus Valmar, într-o conferinţă de presă. Anul acesta, ţinta de vânări a Porsche România este de cinci astfel de autovehicule de lux. Activităţile Bentley în România ar fi trebuit să înceapă din a doua parte a anului 2007, finalizarea fiind prevăzută pentru sfârşitul lui 2008. Procesul s-a prelungit însă din cauză că a fost necesară obţinerea avizelor, omologarea automobilului şi traducerea manualului maşinii în limba română.
Porsche România este cel mai mare importator auto de pe piaţa locală. Printre mărcile care se află în portofoliul companiei se numără, în afara mărcilor amintite mai sus, şi brand-urile Volkswagen, Skoda, Seat şi Volkswagen Autovehicule Comerciale.

Fotografii: Bentleymotors.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bentley porsche Ferrari
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close