Antena 3 CNN Economic Auto Circulaţia feroviară şi rutieră blocate din cauza zăpezii în Braşov (VIDEO)

Circulaţia feroviară şi rutieră blocate din cauza zăpezii în Braşov (VIDEO)

Circulaţia feroviară şi rutieră blocate din cauza zăpezii în Braşov <font color=red>(VIDEO)</font>
05 Dec 2007   •   07:37

Circulaţia feroviară pe ruta Braşov-Bucureşti a fost întreruptă miercuri peste 8 ore, din cauza copacilor prăbuşiţi peste liniile de înaltă tensiune şi peste calea ferată. În zonă a nins abundent toată noaptea şi copacii de pe marginea căii ferate au cedat sub greutatea zăpezii. Sute de călători au aşteptat ore întregi în trenuri, în zona Timişul de Jos. Din cauza zăpezii abundente, care a ajuns în anumite zone la peste jumătate de metru, mai mulţi copaci de pe marginea căii ferate s-au prăbuşit şi au distrus firele de înaltă tensiune -  

Cel mai important incident a fost între Braşov şi Timişul de Jos. La ora 10.00 un copac s-a prăbuşit peste reţeaua electrică a căii ferate, iar firele rupte au făcut arc electric cu şinele de cale ferată şi au produs două explozii. Pompierii care au sosit la faţa locului nu a putut interveni până când reţeaua electrică nu a fost decuplată.

Trenurile care au plecat dispre Braşov au rămas blocate în zona Timişul de sus. La orele amiezii, erau blocate 7, 8 garnituri pe fiecare sens de mers.

Sute de călători au aşteptat ore întregi în trenuri. Oamenii au fost revoltaţi pentru că nimeni de la Căile ferate nu le-a explicat de ce s-au blocat trenurile şi cât urma să dureze reparaţiile.

O parte dintre trenurile care au tracut de Predeal, au rămas blocate la Sinaia, până a fost reparată reţeaua de electricitate. Abia după trei ore au reuşit să plece spre Bucureşti.

Potrivit informaţiilor CFR, situaţia s-ar remedia după-amiază. Situaţii similare au avut loc noaptea trecută, pe aceeaşi rută, între staţiile Dârste şi Predeal.

În urma ninsorii abundente, mai mulţi brazi au căzut pe calea ferată, întrerupând alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

Ninsoarea a dat peste cap circulaţia feroviară între Braşov şi Predeal. Circulaţia s-a desfăşurat cu dificultate în marţi noapte pe Valea Prahovei. A nins puternic până spre dimineaţă, iar zăpada depusă pe DN 1 a dat ceva bătaie de cap celor care au ieşit la deszăpezire.

Poliţiştii rămân în alertă şi îi avertizează pe şoferii care aleg acest traseu să aibă maşinile echipate pentru iarnă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close