Antena 3 CNN Economic Auto Citroen va produce un nou vehicul ?verde? bazat pe conceptul C-Cactus

Citroen va produce un nou vehicul ?verde? bazat pe conceptul C-Cactus

Citroen va produce un nou vehicul ?verde? bazat pe conceptul C-Cactus
08 Oct 2008   •   20:09

Citroen a anunţat că intenţionează să producă un nou vehicul prietenos cu mediul înconjurător, bazat pe conceptul C-Cactus, prezentat anul trecut, potrivit Worldcarfans.com. Designul inteligent al acestuia este rezultatul dorinţei de a obţine un consum redus de combustibil, oferind în acelaşi timp şi costuri scăzute de întreţinere, un interior spaţios dar şi un stil atipic maşinilor obişnuite, aşa cum ne-au obişnuit cei de la Citroen.

Vehiculul ar putea fi echipat cu un motor de 1 litru, pe benzină, care are emisii CO2 de mai puţin de 100g/km, sau un diesel care să funcţioneze în tandem cu un motor electric. În acelaşi timp, Citroen ia în considerare şi dezvoltarea unui C-Cactus în totalitate electric.

În cazul în care se optează pentru tandemul format din propulsorul diesel HYmotion2 şi motorul electric, s-ar putea obţine emisii de CO2 de numai 78g/km. Un C-Cactus în totalitate electric nu ar avea niciun fel de emisii, o viteză maximă de 120 de kilometri la oră şi o autonomie care ar putea ajunge la 160 de kilometri.

Fotografii: Worldcarfans.com
Antena3.ro

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close