Antena 3 CNN Economic Auto Conceptul B0 ? Zero emisii, în memoria celebrului Andrea Pininfarina

Conceptul B0 ? Zero emisii, în memoria celebrului Andrea Pininfarina

Conceptul B0 ? Zero emisii, în memoria celebrului Andrea Pininfarina
04 Oct 2008   •   21:21

Construit în memoria celebrului Andrea Pininfarina, care a decedat recent în urma unui accident rutier, cei de la compania care-i poartă numele au lansat un nou concept auto denumit B0 (B-zero), anunţă Worldcarfans.com. Automobilul, în totalitate electric, oferă indiciu în privinţa unui viitor model care urmează a fi construit de compania italiană în cooperare cu francezii de la Bolloré, foarte bine poziţionaţi pe piaţa acumulatorilor necesari unei astfel de maşini.

Designul hatcback-ului cu patru locuri este opera grupului Pininfarina. Energia necesară automobilului este furnizată prin intermediul unei tehnologii denumită LMP şi a fost dezvoltată de compania Bollore. Este folosită o combinaţie de acumulatori puternici şi panouori solare integrate în plafon şi capota motorului.

Mulţumită acestui sistem autovehiculul are o autonomie de 250 de kilometri, reîncărcarea fiind efectuată în doar câteva ore, de la o priză obişnuită, care se găseşte în orice casă. Viteza maximă este limitată la 130 de kilometri la oră însă automobilul poate acccelera de la 0 la 60 km/h în doar 6,3 secunde. Automobilul va intra în producţia de serie de la sfârşitul lui 2009. Nu se ştie deocamdată cât va costa varianta de serie a B0.

Fotografii: Worldcarfans.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: automobil electric
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close