Antena 3 CNN Economic Auto Constructorii mizează pe autoturismele diesel în ciuda scăderii vânzărilor

Constructorii mizează pe autoturismele diesel în ciuda scăderii vânzărilor

Constructorii mizează pe autoturismele diesel în ciuda scăderii vânzărilor
12 Aug 2008   •   13:47

Constructorii auto mizează încă pe autoturismele noi diesel, chiar dacă vânzările sunt în scădere. Preţul, din ce în ce mai mare, al motorinei i-a speriat pe cei care au vrut să-şi cumpere maşini noi. Astfel, vânzările de maşini diesel în România au scăzut condiderabil, după preţul motorinei l-a depăşit pe cel al benzinei, la începutul acestui an.

Dacă în 2007 aproape jumătate din maşinile comandate erau cu motorizări diesel, în iunie anul acesta numărul de autoturisme pe motorină a atins abia 37% din totalul maşinilor noi vândute. În alte state europene, motorina a fost mereu mai scumpă decât benzina.

Românii trebuie acum să se obişnuiască cu această schimbare, susţin specialiştii. Maşinile pe motorină sunt cu până la 2.000 de euro mai scumpe decât modele similare pe benzină. Deocamdată, taxa auto este singura care îi determină pe români să cumpere astfel de maşini. Acestea au emisii de dioxid de carbon mai mici, aşa că în cazul maşinilor mai vechi taxa este mai mică.

Mai mult, pentru maşinile pe motorină dotate cu filtru de particule, taxa auto este cu 25% mai mică. În România, cele mai comandate maşini sunt cele nemţeşti, cu motorizări diesel, au declarat pentru Evenimentul Zilei reprezentanţii unui dealer de autoturisme second-hand.

Sursa foto: masini.ro

Antena 3

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close