Antena 3 CNN Economic Auto Control pe drumurile naţionale. Amenzi de 500 de lei pentru cei care circulă fără rovignetă

Control pe drumurile naţionale. Amenzi de 500 de lei pentru cei care circulă fără rovignetă

Control pe drumurile naţionale. Amenzi de 500 de lei pentru cei care circulă fără rovignetă
13 Noi 2008   •   18:54

S-a terminat criza rovinietelor, încep controalele. Compania de autostrăzi şi poliţia opresc şoferi, verifică, dau amenzi, dar banii nu ajung pînă la urmă în visteria statului. Ingenioşi din fire, conducătorii auto s-au învăţat unii pe alţii cum să folosescă gratuit drumurile naţionale.
Scuzele pe care le găsesc şoferii pentru că nu au rovignetă sunt multe şi variate. Unii spun că nu au găsit la benzinărie, alţii că au plecat în grabă şi nu au avut de unde să cumpere, iar unii şoferi declară că nu ştiau că este nevoie de rovignetă pe drumurile naţionale.
Cu scuzele la atac, şoferii încearcă să scape de amendă. Nu reuşesc însă tot timpul. Cei care nu avut rovignetă, au fost amendaţi cu câte 500 de lei.
80% dintre procesele verbale sunt contestate şi tot cam atâtea, câştigate. Asta pentru că şoferii au învăţat o mică şmecherie. Anagajaţii companiei da autostrăzi au descoperit că şoferii contestă în justiţie procesul verbal de amendă, dar la dosar ataşează şi o rovignetă, cumpărată chiar în ziua în care au fost amendaţi.
Potrivit autorităţilor, judecătorul nu corelează procesul verbal cu bonul fiscal, care atestă că rovigneta a fost achitată mai târziu.
Amenzile sunt transformate în instanţă, în avertismente şi astfel controalele companiei de autostrăzi devin inutile. O propunere legislativă ar putea să îi oblige, pe cei amendaţi să îşi anuleze singuri amenda cumpărând o rovignetă valabilă un an de zile.
Antena 3

×
Subiecte în articol: drum national
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close