x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Cutremur la vârful Volkswagen. Michael Horn și-a anunțat demisia din fruntea subsidiarei din SUA

de A.M.P   •   10 Mar 2016   •   09:47
Cutremur la vârful Volkswagen. Michael Horn și-a anunțat demisia din fruntea subsidiarei din SUA 482
Foto:pixabay.com

Michael Horn, președinte și director general al Volkswagen Group of America, demisionează după aproape șase luni de când grupul german a recunoscut că a echipat 580.000 de vehicule vândute în SUA cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, transmite Reuters.

Michael Horn, aflat la conducerea subsidiarei din SUA din 2014, va pleca în urma unui acord de ambele părți, pentru a beneficia de alte oportunități, a anunțat miercuri grupul german.

Interimatul va fi asigurat de fostul director al BMW Hinrich Woebcken, numit în ianuarie președintele Volkswagen Group of America, Volkswagen Mexico și Volkswagen Group Canada.

Michael Horn, în vârstă de 54 de ani, le-a trimis un e-mail angajaților, mulțumindu-le pentru sprijinul lor și pentru că i-au fost alături în timpul crizei.

Anul acesta, vânzările brandului VW în SUA au scăzut cu 14%, după un declin de 5% anul trecut. În SUA, VW ar putea fi amendat cu până la 48 miliarde de dolari (53 miliarde de euro) pentru încălcarea reglementărilor de mediu.

Pe plan global, Volkswagen are 120 de fabrici la care lucrează peste 600.000 de angajați, inclusiv 270.000 în Germania. În SUA, la uzina Chattanooga, din Tennessee, sunt aproximativ 2.200 de angajați.

Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen, a izbucnit în 18 septembrie, iar VW a pierdut peste 20 miliarde de euro din capitalizarea bursieră. Anul trecut, Volkswagen a informat că a pus deoparte 6,5 miliarde de dolari pentru a face față costurilor scandalului emisiilor.

Grupul Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. La rândul său, Audi a recunoscut că în cazul său 2,1 milioane de mașini pe plan global au fost echipate cu acel software care permitea vehiculelor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor dar nu și în timpul operațiunilor normale.

sati