Antena 3 CNN Economic Auto Dacia Logan a înregistrat cea mai ridicată rată de creştere a vânzărilor în Europa

Dacia Logan a înregistrat cea mai ridicată rată de creştere a vânzărilor în Europa

Dacia Logan a înregistrat cea mai ridicată rată de creştere a vânzărilor în Europa
23 Ian 2008   •   14:27

Brandul Dacia a înregistrat anul trecut cea mai ridicată rată de creştere a vânzărilor în Europa, cu un avans de 85,9%, ca urmare a cererii mari pentru modelul Logan se arată într-un studiu realizat de compania britanică de cercetare a pieţei auto Jato Dynamics. Studiul a fost realizat în 27 de state europene, care nu includ România şi Bulgaria. Cel mai bine vândut brand la nivel european a fost Volkswagen, urmat de Opel, şi Ford.

Pe poziţiile următoare s-a plasat Renault, în scădere însă cu 9,3% faţă de anul 2006, şi Peugeot, în scădere cu 1,4%. Din topul primelor zece cele mai vândute branduri în Europa mai fac parte, în ordine, Fiat, Citroen, Toyota, Mercedes şi BMW. Dintre aceste mărci, cel mai rapid avans al vânzărilor a fost realizat de Fiat, cu 7,7%, în urma lansării unor noi modele precum Bravo, 500, Sedici, Linea şi Scudo.

Cel mai bine vândut model în Europa a fost Peugeot 207, în creştere cu 105% faţă de anul 2006, urmat de Volkswagen Golf. Ford Focus s-a plasat pe locul al treilea, urmat de Opel Corsa. Cel mai mare declin al vânzărilor, faţă de 2006, a fost înregistrat de Renault Clio. Cele mai mari creşteri ale vânzărilor de automobile au avut loc în Lituania - 52%, Letonia - 28% şi Estonia - 22%. Un avans important a avut loc şi în Cipru - 27%, dar şi în Polonia - 21,7%.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close