Antena 3 CNN Economic Auto Dacia Logan, o prezenţă timidă la Frankfurt (VIDEO & GALERIE FOTO)

Dacia Logan, o prezenţă timidă la Frankfurt (VIDEO & GALERIE FOTO)

Dacia Logan, o prezenţă timidă la Frankfurt <font color=red>(VIDEO & GALERIE FOTO)</font>
17 Sep 2007   •   02:54

În ceea ce priveşte prezenţa românească la Salonul Auto de la Frankfurt (IAA 2007), pe lângă semnarea contractului de preluare a Uzinei de Automobile Craiova de către Ford, şi-a făcut apariţia ultima versiune Dacia Logan cu motor 1,5 dCi de 85 CP, cu 15 CP mai mult decât varianta precedentă. Preţul noii versiuni va varia între 10.850 şi 12.050 ¤, potrivit oficialilor companiei.

Disponibilă în variantele Preference şi Laureate, maşina are ca principal avantaj (comparativ cu rudele pe benzină) consumul redus de combustibil, a cărui valoare medie declarată este de 5,2 litri/100 km. De asemenea, cuplul de 200 Nm este obţinut la doar 1900 rpm, asigurând o exploatare mai rapidă a resurselor maşinii, mai ales în condiţii de trafic intens.

Înlocuitorul ?papucului?, noul Dacia Logan Pick Up, încadrat drept o utilitară, are rădăcini uşor de recunoscut: maşina nu are şasiu separat (îl păstrează pe cel de Logan) sau punte spate rigidă, trenul de rulare al Loganului original primind doar câteva ranforsări, superficiale s-ar putea spune. Motorul, pe benzină sau diesel, este de origine Renault. Bena, cu o lungime de încărcare de 1,8 m, poate fi încărcată cu o greutate totală de 800 kg, în timp ce alte bagaje pot fi depozitate într-un compartiment special creat în habitaclu, cu un volum de 300 de litri, în spatele scaunelor celor doi pasageri. Oficialii Renault precizează că maşina va fi lansată în România, în 2008, la preţuri ce vor fi comunicate ulterior.

GALERIE FOTO: DACIA LOGAN 85 CP & PICK UP



Ella Moroiu, Antena3.ro

×
Parteneri
Ultimele informaţii despre starea lui Florin Piersic
x close