Antena 3 CNN Economic Auto Derapaje controlate, maşini tunate şi sunet în mişcare la Festivalul de Tuning, Drift & Car-Audio (FOTO&VIDEO)

Derapaje controlate, maşini tunate şi sunet în mişcare la Festivalul de Tuning, Drift & Car-Audio (FOTO&VIDEO)

Derapaje controlate, maşini tunate şi sunet în mişcare la Festivalul de Tuning, Drift & Car-Audio (FOTO&VIDEO)
18 Oct 2008   •   16:54

Mulţi cai putere, cauciucuri încinse, sunet în mişcare, peste 120 de maşini tunate, mai mult de 50 de firme expozante, worksop-uri şi concursuri fac deliciul publicului sâmbătă şi duminică, 19 octombrie, la Romexpo în cadrul Festivalului de Tuning, Drift & Car-Audio. În România este organizat pentu prima oară un astfel de eveniment, care reprezintă o combinaţie între expoziţie, demonstraţii şi competiţii de profil. Ce se va întâmpla de fapt în acest weekend la Romexpo?
Unul dintre evenimentele cel mai importante, organizat în premieră, este reprezentat de demonstraţiile de drifting, arta derapajului controlat, dar şi de finala pe 2008 a primei competiţii oficiale de drift. Vor fi prezenţi piloţi din Franţa, Slovacia, Ungaria şi România, câştigători ai etapelor internaţionale de drift, care vor face prima demonstraţie de drift profesional din România.
Demonstraţie drifting I

Invitaţii de onoare pentru acest eveniment sunt King of Europe împreună cu Tengu - primul pilot român care participă la competiţii internaţionale. Florin M. Cozmuţă, poreclit de fani Tengu, este pilotul principal al echipei Sumo FIRENZA Drift Team. În acest moment Tengu se află în topul clasamentelor în campionatele de drift din Africa De Sud. Va efectua demonstraţii pe un Nissan Skyline modificat pentru drift după propriile specificaţii.
Demonstraţie drifting II

Campionatul Naţional de Car Audio reprezintă cea de-a doua premieră a festivalului. Concursul va oferi probe complete care vor atrage orice pasionat de sunet. Music Bass şi Street Bass sunt doar câteva dintre probele SPL (Presiune Sonora) Challenge, a treia ediţie pentru 2008. În cadrul probei Music Bass, timp de 30 de secunde concurenţii vor utiliza sistemul la putere maximă folosind un disc propriu.

La Street Bass maşinile concurenţilor vor ?defila? cu muzica la maxim, în faţa publicului, pe un traseu de 15 metri, timp de 30 de secunde. Cel puţin geamurile faţă ale maşinii trebuie sa fie deschise. Şi amatorii au posibilitatea de a participa la această competiţie în cadrul concursului Trofeul Pasionatului, unde poate concura oricine doreşte, indiferent de sistemul audio.

Nu în ultimul rând, trebuie menţionat evenimentul Airbrush EXPO & Workshop, organizat în cadrul aceluiaşi festival. Pasionaţii de artă pe maşini se vor bucura de prima expoziţie de acest fel, unde vor putea fi întâlniţi cei mai buni artişti din ţară, care vor aduce lucrările lor cele mai reprezentative.

Dacă toate aceste concursuri şi demonstraţii nu ajung, la 4tuning Festival pot fi admirate cele mai tari maşini ale cluburilor de tuning din România. De asemenea, mai multe firme din piaţa de tuning, car-audio şi accesorii vor expune noutăţile momentului şi ofertele speciale de toamnă-iarnă. Aceste firme vor susţine competiţiile enumerate mai sus, oferind premii în valoare de peste 6.000 de euro.

Florin Tulbure, Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close