Antena 3 CNN Economic Auto Din 2015 acesta va fi primul oraş din lume unde maşinile vor zbura. "Este cea mai bună soluţie pentru a scăpa de traficul aglomerat"

Din 2015 acesta va fi primul oraş din lume unde maşinile vor zbura. "Este cea mai bună soluţie pentru a scăpa de traficul aglomerat"

Din 2015 acesta va fi primul oraş din lume unde maşinile vor zbura. "Este cea mai bună soluţie pentru a scăpa de traficul aglomerat"
de O.P.    |    26 Iun 2014   •   10:15

Un sistem de vehicule pe levitaţie magnetică va fi construit anul viitor în Tel Aviv. Autorităţile au dat undă verde proiectului skyTran pentru că a fost votat drept cea mai bună metodă de a scăpa de traficul aglomerat.

Pentru început va fi construită o linie de 500 de metri în campurul Israel Aerospace Industries şi dacă se va bucura de succes, întregul oraş ar putea şi străbătut de astfel de sisteme.


Fiecare vehicul va transporta cel mult doi pasageri şi va putea fi rezervat direct de pe smartphone. Sistemul, controlat de un computer, este mult mai ieftin decât metroul uşor, de exemplu.

"Metroul uşor din Ierusalim a costat 160 de milioane de dolari pe km, linia San Jose din California a costat 110 milioane pe 1,6 km. Pentru SkyTran e nevoie de mai puţin de 7 milioane de dolari pentru un km", a declarat Jerry Sanders, CEO skyTran.

Acest proiect ar putea fi implementat şi în SUA ori India.

×
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close