Antena 3 CNN Economic Auto Două accidente de ambulanţă într-o singură zi

Două accidente de ambulanţă într-o singură zi

Două accidente de ambulanţă într-o singură zi
18 Iun 2007   •   18:40

Accidentele în care sunt implicate maşinile salvării sunt din ce în ce mai frecvente. O tânără însărcinată a decedat luni, la amiază, într-o maşină a Ambulanţei, care a intrat în coliziune cu un autoturism, într-o intersecţie din municipiul Oradea. Tot luni, a maşină a Salvării de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi aflată în misiune a fost lovită de un taximetru, într-o intersecţie din Drobeta Turnu Severin. Niciunul dintre cei implicaţi nu a suferit răni grave.

Nu la fel de norocoasă a fost femeia gravidă din Oradea care îl însoţea pe tatăl ei în drum spre spital. Asistenta medicală care însoţea pacientul a suferit şi ea răni grave. Cu toate că avea girofarul şi sirena puse în funcţiune, ambulanţa a intrat în coliziune cu un autoturism care circula pe drum cu prioritate. Autospeciala s-a răsturnat, iar tânăra însărcinată a suferit leziuni care i s-au dovedit fatale.

Sosit la locul accidentului, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Bihor, comisar şef Dorin Sava, a declarat: ''Codul Rutier prevede pentru autospecialele care circulă cu regim special de prioritate reguli stricte privind accesul în intersecţii de pe drumuri fără prioritate. Astfel, conducătorii auto sunt obligaţi să reducă viteza şi să intre în intersecţie după ce şi-au luat toate măsurile de evitare a unor accidente. În astfel de cazuri, în care conducătorul auto al specialei întâlneşte indicatorul ŤSTOPť el intră în intersecţie pe propria răspundere''.

În accident au mai fost rănite patru persoane, inclusiv şoferii celor două autovehicole. Localnicii martori ai tragicului accident au declarat că şoferul Daciei nu putut să vadă Ambulanţa, datorită copacilor înfrunziţi de lângă intersecţie.

Ambulanţa din Drobeta nu transporta niciun pacient, dar se îndrepta spre o persoană care făcuse o solicitare prin serviciul 112. ?Ne deplasam către o urgenţă, o lipotimie, aveam girofarurile şi sirenele pornite, când din stânga ne-a lovit o maşină care nu a acordat prioritate. Am anunţat serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi, care a trimis o altă maşină la cazul către care ne deplasam noi. În urma accidentului nu au fost victime, ci doar pagube materiale?, a precizat medicul de pe Ambulanţa implicată în accident.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close