Antena 3 CNN Economic Auto Două echipaje SMURD, permanent gata de intervenţie pe Autostrada Soarelui

Două echipaje SMURD, permanent gata de intervenţie pe Autostrada Soarelui

Două echipaje SMURD, permanent gata de intervenţie pe Autostrada Soarelui
18 Iul 2008   •   21:22

Pe toată perioada verii, de vineri până duminică, două echipaje SMURD vor fi permanent gata de intervenţie pe Autostrada Soarelui. Cele două puncte unde vor staţiona sunt la kilometrul 20 şi în dreptul localităţii Drajna. Această măsură a fost luată din cauza numărului mare de accidente care au loc pe Autostrada Soarelui şi pentru ca eventualele victime să primească îngrijiri cât mai repede cu putinţă.

Cel mai recent accident pe Autostrada Soarelui a avut loc în urmă cu doar trei zile. Două camioane s-au ciocnit iar autostrada a fost închisă timp de 9 ore cât a durat îndepărtarea motorinei scurse din rezervorul unuia dintre camioane. Un accident mult mai grav a fost înregistrat în septembrie anul trecut. O persoană a murit şi alta a fost grav rănită, după ce şoferul unui tir a adormit la volan şi a intrat într-un camion care staţiona pe banda de urgenţă.

Luna iulie a anului trecut a avut cel mai grav bilanţ al accidentelor rutiere pe Autostrada Soarelui. Într-unul dintre accidente, doi oameni au murit şi opt au fost răniţi după ce două maşini au intrat la puţin timp una după alta în acelaşi stâlp al unei staţii de taxare aflată în construcţie. Tot în iulie 2007, trei oameni au murit după ce un autoturism oprit neregulamentar între banda unu şi banda de urgenţă a fost agăţat de un TIR. Maşina a fost proiectată 50 de metri, s-a răsturnat şi a luat foc.

Cu o zi înainte, un om a murit şi 12 au fost răniţi într-un accident în lanţ în care au fost implicate 19 autovehicule. Şoferii au pierdut controlul maşinilor din cauza vizibilităţii reduse la doar câţiva metri de fumul gros degajat din miriştea incendiată. Printre maşinile care s-au ciocnit atunci era şi una cu o echipă a postului nostru de televiziune. La doar 10 minute după acest accident s-a produs un alt carambol mult mai grav într-o altă zonă a autostrăzii. Şi de această dată cauza a fost fumul de la incediile de mirişte.

Antena 3

×
Parteneri
Noi sancțiuni drastice pentru șoferii prinși băuți sau drogați la volan în România
x close