Antena 3 CNN Economic Auto Drajna-Feteşti va fi dat în folosinţă pe 27 aprilie

Drajna-Feteşti va fi dat în folosinţă pe 27 aprilie

Drajna-Feteşti va fi dat în folosinţă pe 27 aprilie
18 Apr 2007   •   17:58

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat miercuri că porţiunea Drajna-Feteşti a Autostrăzii Soarelui are şanse mari să fie dată în folosinţă vineri, 27 aprilie. Orban, care a efectuat miercuri o deplasare pentru verificarea stadiului lucrărilor pe acest tronson, a explicat că podul de la km 102 a ridicat probleme, dar lucrările au evoluat bine, cu excepţia unor mici retuşuri ce urmează să fie făcute la capetele podului. Sectorul Drajna-Feteşti urma să fie dat în folosinţă la 1 mai, în acest sens fiind suplimentate fondurile anul trecut.

Porţiunea de 30 de kilometri a necesitat realizarea unor lucrări complexe pentru cele şase traversări pe care Astaldi, firma constructoare, a fost nevoită să le realizeze la kilometrii 112, 116, 120, 123, 127 şi 132. Sunt finalizate traversările de la Perişoru (km 116) şi Bărăganu (km 132), urmând ca celelalte să fie date în folosinţă imediat după 1 mai 2007. Tot pe acest tronson, până în luna iunie se vor finaliza şi patru parcări.

Autostrada Soarelui face parte din Coridorul Rutier Pan-European nr. IV, care are o lungime de 872 kilometri, presupunând o investiţie de 4,8 miliarde euro. Potrivit Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, sectoarele Cernavodă-Constanţa, cu finanţare din parte Băncii Europene de Investiţii, şi Centura Constanţa, cu finanţare a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, se vor finaliza în 2010.

Rompres

×
Parteneri
Informaţii de ultimă oră despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
x close