Antena 3 CNN Economic Auto Drumul spre mare supravegheat de poliţie

Drumul spre mare supravegheat de poliţie

Drumul spre mare supravegheat de poliţie
14 Iul 2007   •   11:17

Aproape 40 de echipaje ale Poliţiei Rutiere şi un elicopter supraveghează drumurile spre mare în intervalele de vârf. 20 de echipaje sunt mobilizate pe Autostrada Soarelui, iar maşinile lor sunt dotate, ca o noutate, cu sistem GPS care permite localizarea rapidă şi intervenţia promptă la nevoie. Poliţia este în alertă după ce acum o săptămână neglijenţa poliţiştilor a fost la originea a două accidente în lanţ pe autostradă, soldate cu 1 mort şi 12 răniţi. Autorităţile speră ca, în cel mult o lună, să repună în funcţiune sistemul de supraveghere de pe autostradă, iar Ministerul Transporturilor a anunţat că lucrează la concesionarea drumului. Au fost identificate 14 probleme ce trebuie remediate urgent.

Lucrările de întreţinere la Autostrada Soarelui vor fi fãcute de firme specializate. Ministrul Transporturilor Ludovic Orban a dat asigurãri că în maxim două săptămâni va fi finalizat caietul de sarcini pentru concesiunea de operare şi întreţinere pe autostradă. Reprezentanţii ministerului Transporturilor au găsit un set de 14 măsuri imediate pentru a evita incidentele de felul celor petrecute în urmă cu o săptămână, pe A2, când o persoană şi-a pierdut viaţa.

Secretarul de stat al Ministerului Transporturilor Septimiu Buzatu speră ca într-o lună sistemul de supraveghere sa fie pus în funcţiune şi a declarat că s-au luat măsuri de acordare a unui buget de urgenţă şi pentru lucrările de întreţinere, pentru ca în toamnă să existe o rectificare bugetară.

Antena 3

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close