Antena 3 CNN Economic Auto Drumuri blocate şi îngheţate în vestul ţării

Drumuri blocate şi îngheţate în vestul ţării

Drumuri blocate şi îngheţate în vestul ţării
28 Ian 2007   •   17:31

Iarna s-a instalat deja în Maramureş. De dimineaţă ninge fără încetare, iar traficul rutier a fost dat peste cap. Din cauza zăpezii şi a gheţii s-au produs mai multe accidente, însă din fericire nimeni nu a fost rănit. Ninsorile abundente le-au dat mari bătăi de cap şoferilor de tir. Utilajele de deszăpezire nu au putut face faţă ninsorii abundente.

Tirurile chiar şi echipate nu pot urca muntele Gutâi. În schimb, autoturismele nu au nicio problemă dacă au lanţurile montate.

Politiştii le-au recomandat conducătorilor auto să-şi echipeze maşinile corespunzător şi chiar au organizat filtre, pentru a se asigura că şoferii le ascultă sfaturile.

Cu toate acestea, unii şoferi s-au aventurat la drum cu maşinile neechipate de iarnă. Mai multe autovehicule s-au tamponat pe drumul dintre Baia Mare şi Borşa. Un autobuz, care a încercat să evite ciocnirea cu o ambulanţă, a derapat şi a intrat într-un şanţ.

Şi pe alte drumuri din judeţ, traficul a fost blocat, iar coloanele de maşini s-au întins pe câţiva kilometri. Maramureşenii nu vor scăpa prea curând de ninsoare: Meteorologii avertizează că greul va veni abia duminică, atunci când va începe să viscolească.

Ninsoarea i-a luat pe nepregătite şi pe şoferi şi pe autorităţile mureşene. În doar câteva minute, drumurile au fost acoperite de zăpadă, iar apoi s-au transformat în patinoare. Zeci de şoferi au rămas blocaţi în trafic pentru că nu aveau cauciucuri de iarnă. Mai multe drumuri judeţene din Mureş sunt blocate, iar autorităţile caută soluţii pentru deblocarea lor.

Antena 3

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close