Antena 3 CNN Economic Auto Drumuri înzăpezite şi trafic de iarnă în centrul ţării

Drumuri înzăpezite şi trafic de iarnă în centrul ţării

Drumuri înzăpezite şi trafic de iarnă în centrul ţării
05 Dec 2007   •   18:17

Iarnă în toată regula în centrul ţării. Pe direcţia Braşov - Bucureşti, trenurile au avut întârzieri de ore întregi din cauza arborilor căzuţi pe liniile de înaltă tensiune. Şi traficul rutier se desfăşoară cu probleme din cauza nămeţilor de zăpadă. În zona de munte din judeţul Braşov, ninsoarea a început să cadă abundent încă de marţi noaptea. Zeci de arbori nu au rezistat sub greutatea zăpezii şi s-au prăbuşit pe şoseaua care face legătura între Braşov şi Râşnov.

Echipele de intervenţie au făcut cu greu faţă suprafeţelor mari de drum blocate de crengi sau trunchiuri de copac. Chiar dacă drumul a rămas deschis circulaţiei auto, drumarii i-au sfătuit pe şoferi să evite pe cât posibil varianta Râşnov- Pârâul Rece - Predeal.

Grav accident între Braşov şi Timişul de Jos
Cel mai important incident a fost între Braşov şi Timişul de Jos. La ora 10.00, un copac s-a prăbuşit peste reţeaua electrică a căii ferate, iar firele rupte au făcut arc electric cu şinele de cale ferate şi au produs două explozii. Pompierii care au sosit la faţa locului nu a putut interveni, până când reţeaua electrică nu a fost decuplată.

Trenurile care au plecat dispre Braşov au rămas blocate în zona Timişul de Sus. La orele amiezii, erau blocate 8 garnituri pe fiecare sens de mers. Sute de călători au aşteptat ore întregi în trenuri. Oamenii au fost revoltaţi pentru că nimeni de la Căile ferate nu le-a explicat de ce s-au blocat trenurile şi cât urma să dureze reparaţiile.

O parte dintre trenurile care au trecut de Predeal, au rămas blocate la Sinaia, până a fost reparată reţeaua de electricitate. Abia după trei ore au reuşit să plece spre Bucureşti.

Ploile şi vântul au lăsat mai multe localităţi din Ialomiţa fără curent
Precipitaţiile din ultimele 24 de ore, dar şi vântul au creat probleme în mai multe zone ale ţării. La Slobozia, şase localităţi au rămas fără energie electrică, iar la Galaţi, un autoturism a fost avariat, după ce bucăţi de tencuială au fost smulse de vânt de pe un bloc. Şi la Breaza un acoperiş a fost aruncat la pământ din cauza vântului puternic.

Portul Agigea Sud fluvial a fost închis şi traficul pe canalul Dunăre - Marea Neagră este restricţionat de miercuri dimineaţă, din cauza furtunii. Directorul Căpităniei Zonale Constanţa, Alexandru Mezei, a declarat că din cauza intensificării vântului, care suflă cu viteza de până la 50 km/oră, în rafale, din sector nord-vestic, s-a decis suspendarea temporară a navigaţiei pentru vasele de capacitate mică, în zona portului fluvio-maritim. Au fost oprite, de asemenea, tranzitul convoaielor de barje prin Ecluza Agigea şi circulaţia pe Canal a navelor fără încărcătură.

Antena 3

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close