Antena 3 CNN Economic Auto După succesul Roadster-ului, Tesla anunţă că va produce şi o berlină electrică

După succesul Roadster-ului, Tesla anunţă că va produce şi o berlină electrică

După succesul Roadster-ului, Tesla anunţă că va produce şi o berlină electrică
02 Iul 2008   •   17:03

După ce Tesla Motors a reuşit să producă o supermaşină electrică, capabilă să se întreacă cu Ferrari sau Porsche, producătorul auto american anunţă acum că intenţionează să dezvolte o variantă sedan electrică, care va fi produsă undeva în California, anunţă Worldcarfans.com. Denumit Model S, berlina sportivă va putea transporta 5 pasageri şi va avea o autonomie de aproximativ 370 de kilometri, cu o singură încărcare.

Maşina ar putea costa aproximativ 60.000 de dolari, potrivit estimărilor constructorului. Totuşi, primul automobil ar putea ieşi de pe porţile uzinei peste minim patru ani, potrivit lui Elson Musk, şeful companiei Tesla.

Anunţul constructorului a fost însă unul neobişnuit, având în vedere că nu a prezentat niciun fel de alte amănunte legate de acest automobil, precum fotografii, schiţe, o dată exactă a lansării sau uzina din California în care ar putea fi construit.

Tesla Roadster, primul automobil sport electric produs de compania americană a demonstrat întregii lumi faptul că maşinile electrice nu trebuie să fie neapărat greoaie şi neatrăgătoare.

Galerie FOTO ? Supermaşina electrică Tesla Roadster



Performanţele roadsterului sunt remarcabile, fiind capabil de o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în doar 4 secunde. Motorul electric se încarcă în doar 3,5 ore şi are o autonomie de aproape 350 kilometri.

Fotografii: Teslamotors.com

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close