Antena 3 CNN Economic Auto Edilii Capitalei promit 69 de parcări în următorii 5 ani

Edilii Capitalei promit 69 de parcări în următorii 5 ani

Edilii Capitalei promit 69 de parcări în următorii 5 ani
24 Ian 2008   •   18:52

Edilii Capitalei promit că în următorii cinci ani, vor construi 69 de parcaje subterane şi de suprafaţă. În ele vor încăpea peste 30.000 de maşini. Conform unui studiu făcut de un consultant european, în Bucureşti ar trebui construite cel puţin 9.000 de locuri de parcare în fiecare an. În Bucureşti sunt înmatriculate în prezent peste 1,2 milioane de maşini în condiţiile în care sunt amenajate 350.000 de locuri de parcare.

Cu toate că, teoretic, în urmãtorii 4 ani, în Bucureşti ar trebui să apară 69 de parcaje pentru 30.000 de maşini, edilii vorbesc doar despre primele două parcări. Lucrările ar trebui să înceapă cel mai devreme anul acesta.

Autorităţile spun că în cel puţin doi ani ar trebui ridicate 17 parcări pentru care vor fi cheltuite peste 150 de milioane de Euro. Asta în condiţiile în care sunt probleme chiar şi cu începerea lucrărilor la prima parcare.

Cea care urmează să fie ridicată în zona Gara de Nord unde vor fi aproape 1.500 de locuri de parcare. A doua parcare ar trebui construită la Universitate, unde vor avea loc 1.000 de maşini. Se vor construi parcări şi la periferia oraşului.

Edilii vor ca astfel cei care vin în Capitală din alte zone să nu mai aglomereze străzile cu maşini şi să folosească mijloacele de transport în comun.

Antena 3

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close