Antena 3 CNN Economic Auto Efectul taxei de poluare. În iulie s-au înmatriculat mai multe maşini vechi decât noi

Efectul taxei de poluare. În iulie s-au înmatriculat mai multe maşini vechi decât noi

Efectul taxei de poluare. În iulie s-au înmatriculat mai multe maşini vechi decât noi
16 Aug 2008   •   20:22

De ce ne-a fost frică, n-am scăpat. Maşinile second-hand căştigă teren. De luna trecută, se înmatriculează mai multe maşini vechi, decât noi. Principala cauză este modificarea taxei de poluare, mai avantajoasă acum, pentru autoturismele second-hand.

În luna iulie s-au înmatriculat cu 15.000 mai multe maşini vechi decât noi, iar faţă de iunie, numărul autoturismelor second hand a crescut de aproape şase ori, în timp ce, numărul autoturismelor noi a scăzut cu aproape un sfert. Fenomenul este explicat şi prin faptul că mulţi proprietari de autoturisme au aşteptat luna iulie pentru a-şi înmatricula maşinile la mâna a doua.

Când intenţionează să cumpere o maşină, românii sunt interesaţi în primul rând de condiţiile tehnice şi de preţ. Abia apoi se uită la consumul de combustibil şi la vechime. Dotările se află pe ultimul loc. Specialiştii spun că maşinile second-hand care se vând cel mai bine sunt automobilele germane. Cei care vor să-şi ia o maşină cu împrumut de la bancă se orientează acum spre cele mai ieftine.

Dealerii auto estimează că vânzările de maşini vor scădea sau, în cel mai bun caz, vor stagna, de luna viitoare, când vor intra în vigoare noile norme de creditare. Acestea vor restrânge numărul celor care îşi vor permite să facă un împrumut.

Observator

×
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close