Antena 3 CNN Economic Auto Euro NCAP pune la îndoială siguranţa pick-up-urilor

Euro NCAP pune la îndoială siguranţa pick-up-urilor

Euro NCAP pune la îndoială siguranţa pick-up-urilor
28 Feb 2008   •   11:10

Euro NCAP a publicat marţi rezultatele crash-testelor efectuate pentru mai multe autoturisme. Pentru prima oară, cei de la Euro NCAP au testat şi 3 modele tip "pick-up", Nissan Navara, Isuzu D-MAX/Rodeo şi Mitsubishi L200. În urma testelor, specialiştii de la Euro NCAP au descoperit că siguranţa pasagerilor nu se numără printre priorităţile producătorilor de pick-up-uri. Pick-up-urile au fost şi sunt tradiţional cumpărate pentru funcţionalitatea lor, fiind folosite în special în scopuri comerciale.

În ultimii ani, cerea pentru acest tip de vehicule a crescut (în Europa cererea a crescut în 2007 cu 7,2% faţă de 2006). De asemenea, unii producători de automobile încearcă să atragă cumpărători din rândul familiştilor, ceea ce a atras atenţia celor de la Euro NCAP.

"Euro NCAP trebuie să funcţioneze ca un gardian pentru oameni în privinţa siguranţei autovehiculelor ? testarea acestor autovehicule a devenit imperios necesară din momentul în care am descoperit că nu mai sunt folosite doar pentru transportul de mărfuri. Producătorii trebuie să fie conştienţi de faptul că noi vom testa toate maşinile care ar putea avea un impact asupra siguranţei consumatorilor europeni", a declarat Dr Michiel van Ratingen, secretar general al Euro NCAP pe site-ul oficial.

Îngrijorările specialiştilor au fost confirmate , atât Nissan Navara cât şi Isuzu D-MAX/Rodeo au înregistrând scoruri proaste în cazul testelor pentru pasageri adulţi. Navara a primit o singură stea din cinci în urma acestor teste, un scor extrem de prost. În consecinţă, Nissan a anunţat o campanie prin care intenţinează să îmbunătăţească soft-ul airbag-urilor de la toate modelele Navara care au fost produse până acum.

Isuzu D-MAX/Rodeo a înregistrat de asemenea un scor slab, de numai două stele în cazul testelor pentru adulţi, viaţa acestora fiind pusă în pericol în special din cauza leziunilor din zona pieptului. Cel mai bun dintre pick-up-urile testate a fost Mitsubishi L200, care a primit un respectabil scor de 4 stele, în cazul testelor pentru adulţi.

Toate vehiculele tip pickcare au fost testate au înregistrat un foarte prost scor în ceea ce-i priveşte pe copiii pasageri şi pe pietoni. Euro NCAP a făcut publice de asemenea şi rezultatele pentru Suzuki Splash, Daihatsu Terios, Renault Kangoo, Citroën C5 şi BMW X3.

Dintre toate aceste mărci cunoscute de automobile, doar Citroën C5 a primit 5 stele la testul pentru pasagerii adulţi. Acelaşi model a primit însă doar două stele în ceea ce priveşte protecţia pietonilor.


LISTA COMPLETĂ A REZULTATELOR TESTELOR EFECTUATE DE SPECIALIŞTII DE LA EURO NCAP


Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close