Antena 3 CNN Economic Auto Examenul auto va fi mai simplu din toamnă

Examenul auto va fi mai simplu din toamnă

Examenul auto va fi mai simplu din toamnă
02 Iun 2007   •   18:20

Aspiranţii la statutul de şofer mai au de aşteptat până în toamnă pentru a da examen pe chestionare simplificate. Autorităţile în domeniu au şi o explicaţie - nu au avut timpul necesar revizuirii vechilor formulare de concurs. Oficiali din ministerul Internelor şi Reformei Administrative spun că cel mai probabil, noul tip de examen va fi pus în practică din luna septembrie. Motivul întârzierii este acela că nu a fost timp suficient pentru schimbarea chestionarelor.

Printr-un ordin al ministrului Internelor poliţiştii erau obligaţi să schimbe actualele chestionare până la 31 mai, în sensul eliminării capcanelor. Cu puţin timp în urmă oficiali ai ministerului spuneau că după 1 iunie, fiecare dintre cele 26 de întrebări cuprinse într-un chestionar va avea tot trei variante de răspuns, însă, obligatoriu, doar una va fi cea corectă.

Tot pentru începutul toamnei a fost lăsată şi punerea în aplicare a propunerii potrivit căreia se va renunţa la actualul sistem de testare. Practic, promit poliţiştii, viitorii şoferi vor susţine examenul teoretic cu ajutorul calculatorului. PC-ul va fi conectat la un server unde vor fi introduse aproximativ 3.000 de întrebări. Fiecare candidat va primi 26 dintre întrebările propuse. Acestea vor fi alese aleatoriu de către calculator. Organizatorii spun că în acest fel se încearcă eliminarea tentaţiei poliţiştilor-examinatori de a cere şpagă la examenul auto.

Antena 3

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close