Antena 3 CNN Economic Auto Fiat își dorește să construiască mașina Apple

Fiat își dorește să construiască mașina Apple

Fiat își dorește să construiască mașina Apple
03 Mar 2016   •   22:35

Şeful Fiat, Sergio Marchionne, este dornic să colaboreze cu Apple pentru construirea unei maşini. Nu mai este un secret că Apple pregăteşte un automobil, deşi compania înfiinţată de Steve Jobs nu a recunoscut niciodată acest plan. Însă pentru un producător de telefoane şi tablete, saltul în industria auto poate fi similară cu plonjatul într-o piscină fără apă. Celor de la Apple le-ar fi de folos experienţa pe care o au cei de la Fiat Chrysler în proiectarea maşinilor, scrie digi24.

De la Salonul Auto de la Geneva, Sergio Marchionne le-a transmis celor de la Apple să nu cumva să se apuce de unii singuri să proiecteze o maşină. Şeful Fiat Chrylser a anunţat că gigantul auto pe care îl conduce este deschis unei colaborări care poate fi benefică de ambele părţi. Apple ar sări peste etapa anevoioasă a dezvoltării componentelor autoturismului, iar maşinile Fiat şi Chrysler ar avea calculatoare de bord mai inteligente.

Un mare fan al iPhone-urilor şi iPad-urilor, Sergio Marchionne consideră că industria auto nu ar trebui să fie arogantă cu afacerile din Silicon Valley. Deoarece, în acestă epocă, limbajul pe care îl vorbesc companii precum Apple este mai important în decât abilitatea de a construit o maşină.

Însă cei de la Apple nu se grăbesc deocamdată să colaboreze cu industria auto, în schimb recrutează oameni cu experienţă în proiectarea autoturismelor. Inclusiv de la Tesla, care este dovada vie că o companie tehnologică recent înfiinţată poate produce o maşină fără prea mult ajutor din exterior.

×
Subiecte în articol: Fiat Apple
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close