Antena 3 CNN Economic Auto Ford a prezentat două vehicule hibride C-MAX, care vor fi disponibile din 2013

Ford a prezentat două vehicule hibride C-MAX, care vor fi disponibile din 2013

Ford a prezentat două vehicule hibride C-MAX, care vor fi disponibile din 2013
10 Ian 2011   •   17:24

Ford a prezentat la Salonul Auto Nord-American două noi vehicule hibride C-MAX. Energi Plug-in Hybrid Electric Vehicle dispune de un acumulator litiu-ion de voltaj ridicat, un motor electric şi un altul Atkinson-cycle, de 2.0 litri, pe benzină. Maşina funcţionează în primul rând pe electricitate însă, atunci când acumulatorii sunt descărcaţi, vehiculul trece în modul „de încărcare hibrid pentru un consum optim de combustibil”, potrivit Ford, citat de Worldcarfans.com.



Compania susţine că vehiculul este construit pentru a obţine cât mai puţine, sau aproape zero emisii de CO2 - AT-PZEV (Advanced Technology Partial Zero Emissions Vehicle) – şi poate parcurge în total peste 800 de kilometri.

De cealaltă parte, C-MAX Hybrid are un acumulator lithiu-ion conectat la un motor electric şi unul Atkinson-cycle. Ford susţine că va oferi un consum mai bun decât Fusion Hybrid.



În privinţa design-ului, ambele modele se bazează pe versiunile europene Grand C-MAX, însă adoptă o grilă de tipul celor de la Aston Martin şi portiere spate normale, în locul celor culisante.

La interior cabina oferă spaţiu pentru cinci persoane, conectivitate MyFord Mobile şi MyFord Touch cu o nouă funcţie care „îi învaţă pe şoferi să folosească sistemul de recuperare a energiei la frânare”. Ambele MPV-uri vor intra la vânzare în 2012 în America de Nord, iar în Europa din 2013.




×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close